Lidt om os selv og Kennel Pearly Coats historie. Kennel Pearly Coat er ejet af Marianne Kyhn og Christian Brix Søndergaard. Vi købte vores første flatter i 1980 hos Kennel Tvistholm. Det var et tilfælde at det blev en flatter, Christian skule via a sit arbejde bruge en alsidig jagthund, Marianne havde tidligere stiftet bekendtskab med et ualmindeligt charmerende, rart, lasnghåret væsen kaldet en flatcaot hos en bekendt, og fik overtalt Christian til at se nogle 6 uger gamle hvalpe af racen, og naturligvis var han solgt, hundens navn var Tvistholm Osva til dagligt kaldet Mikkel.

Det varede ikke længe inden vi havde 2 flattere og i efteråret 1984 fik vi tilbudt at købe en tæve ”Oakmoss Sea pearl” i England hos Mavis og George Lancaster, Kennel Oakmoss.

Oakmoss Sea Pearl blev stammoder i vores kennel, hun blev vores først DKCH og var i en alder af 3 år vinderplaceret på markprøver. Pearl er for os indbegrebet af en flatcoated.


Oakmoss Sea Pearl

Oakmoss Sea Pearl har i 3 kuld produceret 5 champions.

Ved Mavis`s og George`s hjælp importerede vi yderligere 3 hunde  Llecan Guardian of Oakmoss,  Pearly Diver og Oakmoss Opal. Hvoraf de 2 første ret tidligt fulgte i Pearl´s spor m. DKCH titlen.
Disse hunde har været med til både at præge vores egen avl men så sandelig også andres både I Danmark men også i udlandet.

DKCH Pearly Diver er stadig den eneste flatter der på racens arrangement blev BIR på udstillingen og dagen efter 1. vinder med certifikat på markprøven.

Vi fik vores kennel navn Pearly Coat i 1985 og kunne i 2010 fejre vores 25 år´s jubilæum samt 30 år med racen.


Pearly Coat Danu og Pearly Coat Dante

Vi har i de forgangne år lavet 22 kuld og i dem er der produceret 15 DKCH de fleste af dem med titlen DKCH (J) , hvis den havde eksisteret og flere med vinderplaceringer både på B og A prøver.

Marianne har gennemgået DKK´s opdrætteruddannelse og taget andre kurser hos DKK (Jura og genetik).
I de sidste 10 år har Marianne ligeledes været kennelkontakt for DKK. Marianne håber dermed at være med til at kunne højne kennelernes og medlemmernes standard og etik

Christian er autoriseret eksteriørdommer for Flatcoated, Golden, Curly Coated, Cheasapeake Bay, Labrador retrievere samt Nova Scotia Duck Tolling Retriever, desuden også autoriseret markprøvedommer for alle retrievere.

I disse 2 egenskaber har Christian udover i Danmark dømt i Norge,  Sverige,  Finland, Tyskland, Holland samt i England.
Christian finder det interessant at dømme både her og måske endnu mere i udlandet, da han dermed får et større indblik i
racens mangfoldighed.